RZ Pressmetall

Pressmetall

Inom RZ Gruppen är RZ Pressmetall helt specialiserade på varmsmidda komponenter i aluminium och mässing med hög precision. Vi har en mycket bred materialkunskap, egen värmebehandling och lång erfarenhet, och våra kunder finns bland annat inom försvars- och tillverkningsindustrin.

Varmsmidda √§mnen √§r starka, har l√•g vikt ‚Äď och till skillnad fr√•n gjutna delar har varmsmidda detaljer h√∂g exakthet och √§r utan porositet. Varmsmide √§r en bearbetningsmetod d√§r ett upphettat √§mne i fast form pressas direkt till √∂nskad design under stort tryck i en tv√•delad form. Det √§r en effektiv materialanv√§ndning och minimerar behovet av efterf√∂ljande sk√§rande bearbetning. Med v√•r metod och med h√§rdbara aluminiumlegeringar tar vi fram de b√§sta egenskaperna i materialen.

Varmsmidda delar i främst aluminium kan ges en dekorativ och slitstark finish med hjälp av anodisering eller hårdanodisering. Det är ytbehandlingar som stärker delarnas korrosionsskydd och gör att de tål nötning bättre tack vare en tjockare och hårdare oxid.