RZ Ferromekano

RZ Ferromekano är specialiserade på vattenskärning och robotsvetsning.

När det gäller vattenskärning har vi tre maskiner. För att vara en snabb och tillförlitlig partner så är materiallagret väl tilltaget. Stål, aluminium, rostfritt och syrafast rostfritt finns i dimensionerna 0.5-50 mm. Utöver det lagerför vi en hel del plaster, gummi och mässing/koppar.

Vattenskärning är en mångsidig form av bearbetning som lämpar sig för en mängd olika material. Vi har två metoder för vattenskärning. En med bara vatten och extremt högt tryck (3 500 bar) för att skära mjuka material som gummi och cellplaster. I den andra metoden blandas vattnet med en hård sand av hög kvalitet. Det kallas abrasiv vattenskärning och skär allt från klinker, glas och plaster till titan och riktigt tjockt verktygsstål (125 mm).

Kall bearbetning bevarar materialets struktur

Till skillnad mot laser- och plasmaskärning är vattenskärning en kall bearbetning som inte förändrar materialets struktur och sammansättning. Därför är det ingen risk att en metallyta härdar, något som skulle kunna försvåra fortsatt bearbetning. Material som trä, gummi och plaster blir helt förstörda av varma skärmetoder.

Minimalt spill sparar pengar och miljö

Tack vare att vi kan skära ut konturer med så små marginaler, minskas åtgången av material betydligt. Och genom att vrida och vända på detaljerna slipper vi dessutom onödig bearbetning och sparar ännu mer material. Att ställtiderna är minimala innebär att kostnaderna hålls nere. Vinsterna för miljön är också tydliga. Vatten och sand är naturliga ämnen som kan renas och återvinnas om och om igen.

Robotsvetsning i två robotceller

För robotsvetsning så har vi investerat i två robotceller som ger snabbare och bättre produktion. Vi erbjuder robotsvetsning med:

Robotsvetsning är perfekt då många svetsmoment behövs i en produkt, eftersom det är tre gånger snabbare än manuell svetsning och säkerställer även en hög nivå av enhetlighet och precision vid hög uteffekt, som de flesta manuella svetsningar inte kan hantera.

CMT-svetsning är utmärkt i material upp till 5 mm. Det ger avsevärt mindre värmepåverkan med mycket mindre deformationer i den färdiga färdig produkten.

Vi sköter all framtagning av fixturer som behövs för de objekt som ska svetsas och löser även mindre serier genom vår flexibla fixturering, koordinatbord och vår kompetenta personal.