RZ Finmekanik

RZ Finmekanik Àr specialiserade pÄ konstruktion och tillverkning av komplicerade fixturer och verktyg för stansning, bockning, pressning samt prototyper för mindre produktionsserier. VÄra medarbetare har unika kunskaper och hög specialisering inom finmekanisk bearbetning vilket ger vÄra kunder tillgÄng till en bred samlad kompetens.

Vi tillverkar precisionsdetaljer i aluminium, stĂ„l, plast, rostfritt men Ă€ven i höglegerade material som titan. VĂ„ra kunder finns bland annat inom ortoped- och medicinteknik, men Ă€ven inom produktion av satellitutrustning. Åt dem tillverkar vi komplicerade mekanikdetaljer bĂ„de till datorsystemen ombord och till antennerna. Vi tillverkar Ă€ven mikrovĂ„gselektronik till satelliterna.

Som specialister pÄ skÀrande bearbetning Àr vi med i utvecklingen frÄn prototyp till fÀrdig produkt och serietillverkning. Vi anvÀnder oss av avancerade tillverkningsmetoder som trÄd- och sÀnkgnistning samt rund-, plan och jiggslipning. FrÀsning och svarvning sker i 3, 4 och 5-axliga CNC-maskiner men Àven i manuella bearbetningsmaskiner.