RZ Mekpart

RZ Mekpart AB Àr ett modernt och komplett företag som grundades 1976. Vi Àr idag ett 50-tal anstÀllda och har ett brett utbud sÄvÀl som specialistkompetens inom varje verksamhetsomrÄde. Vi erbjuder tillverkning av allt frÄn prototyp till serietillverkning samt montage av komplicerade detaljer. VÄr affÀrsidé Àr att med kundens behov i fokus hitta snabba, effektiva och prisvÀrda lösningar utifrÄn varje enskilt behov. Det gör vi genom att utnyttja det stora företagets resurser och breda kompetens kombinerat med det lilla företagets flexibilitet. RZ Mekpart AB Àr bÄde kvalitets- och miljöcertifierat.

VÄr verksamhet bestÄr av:

SkÀrande bearbetning NC

I vÄr NC-avdelning har vi en modern maskinpark med ett tjugotal CNC-maskiner. Vi har allt frÄn vertikala fleroperationsmaskiner till horisontella palettmaskiner med upp till fem axlar vad gÀller bÄde svarvning och frÀsning. I vÄra styrda maskiner klarar vi av att bearbeta arbetsstycken om 2000x700x500 mm. Beredningen utförs i CAD/CAM.

SkÀrande bearbetning manuell

I vÄr manuella verkstad utför vi frÀsning, ar-borrning, slipning och svarvning. I denna verkstad görs frÀmst prototyper och mindre serier av personer med hög yrkeskunnighet. Vi klarar ar-borrning och bearbetning av material i storlek upp till 2000x2000x2000 mm.

PlÄt & svets

VÄr plÄt- och svetsavdelning utför svetsarbeten i stÄl, aluminium, rostfritt m.m. Vi utför Àven licenssvetsning. I vÄr moderna maskinpark har vi kantpressar, rörbockning, rullvalsning samt grad-sax som klipper upp till tio mm tjocka plÄtar. VÄr svetsavdelning bestÄr av ca tolv personer med lÄng yrkeserfarenhet.

Montering

Vi utför diverse monteringsarbeten som kan vara allt ifrÄn enkla verktyg till komplicerade maskiner. VÄr monteringspersonal har bred kunskap och utför montage av mekanik, pneumatik, hydralik och elektronik.

Kontroll

Vi utför kontroller och mÀtningar bÄde manuellt och med mÀtmaskin i vÄrt tempererade mÀtrum. I vÄr mÀtmaskin kan vi mÀta punkt för punkt eller mot CAD-modell.