RZ Mekpart

RZ Mekpart AB är ett modernt och komplett företag som grundades 1976. Vi är idag ett 70-tal anställda och har ett brett utbud såväl som specialistkompetens inom varje verksamhetsområde. Vi erbjuder tillverkning av allt från prototyp till serietillverkning samt montage av komplicerade detaljer. Vår affärsidé är att med kundens behov i fokus hitta snabba, effektiva och prisvärda lösningar utifrån varje enskilt behov. Det gör vi genom att utnyttja det stora företagets resurser och breda kompetens kombinerat med det lilla företagets flexibilitet. RZ Mekpart AB är både kvalitets- och miljöcertifierat. Vår tekniska bredd, tillsammans med våra systerföretag, och geografiska etablering, ger oss unika konkurrensfördelar.

Vår verksamhet består av:

Skärande bearbetning CNC

I vår CNC-avdelning har vi en modern maskinpark med ett trettiotal CNC-maskiner. Vi har allt från vertikala fleroperationsmaskiner till horisontella palettmaskiner med upp till fem axlar vad gäller både svarvning och fräsning. I våra styrda maskiner klarar vi av att bearbeta arbetsstycken om 2000x700x500 mm i flera maskiner. För större serietillverkning har vi robot-bestyckade maskiner. Vi bearbetar de flesta material såsom; aluminium, mässing, rostfritt, stål, plast etc.

            

 Plåt & svets

Vår plåt- och svetsavdelning utför svetsarbeten i stål, aluminium, rostfritt m.m. Vi utför även licenssvetsning. I vår moderna maskinpark har vi kantpressar, rörbockning, rullvalsning samt grad-sax som klipper upp till tio mm tjocka plåtar. Vår svetsavdelning består av ca tolv personer med lång yrkeserfarenhet.

Montering

Vår monteringspersonal har bred kunskap och utför montage av mekanik, pneumatik, hydraulik och elektronik.

Vi utför monteringsarbeten som kan vara allt ifrån enkla verktyg till komplicerade maskiner, allt från prototyper till serier i stora volymer.

Vi lagerför komponenterna om kunden önskar ropa av på årsbasis.

Kontroll/Kvalitet

Vi utför kontroller och mätningar både manuellt och med mätmaskin i vårt tempererade mätrum. I vår mätmaskin kan vi mäta punkt för punkt eller mot CAD-modell.

       

RZ Mekpart AB har investerat i ett betydelsefullt tillskott, den avancerade Hexagon Tigo SF mätmaskinen, som har en mätvolym på 500 x 580 x 500 mm (X/Y/Z).

Jobba hos oss

Vi nyanställer kontinuerligt så är du intresserad av att jobba hos oss kontakta;

Lars Kihlström på 0707-26 06 12 alternativt: lars.kihlstrom@rzmekpart.se