RZ Pressmetall

Pressmetall

Inom RZ Gruppen Àr RZ Pressmetall helt specialiserade pÄ varmsmidda komponenter i aluminium och mÀssing med hög precision. Vi har en mycket bred materialkunskap, egen vÀrmebehandling och lÄng erfarenhet, och vÄra kunder finns bland annat inom försvars- och tillverkningsindustrin.

Varmsmidda Ă€mnen Ă€r starka, har lĂ„g vikt – och till skillnad frĂ„n gjutna delar har varmsmidda detaljer hög exakthet och Ă€r utan porositet. Varmsmide Ă€r en bearbetningsmetod dĂ€r ett upphettat Ă€mne i fast form pressas direkt till önskad design under stort tryck i en tvĂ„delad form. Det Ă€r en effektiv materialanvĂ€ndning och minimerar behovet av efterföljande skĂ€rande bearbetning. Med vĂ„r metod och med hĂ€rdbara aluminiumlegeringar tar vi fram de bĂ€sta egenskaperna i materialen.

Varmsmidda delar i frÀmst aluminium kan ges en dekorativ och slitstark finish med hjÀlp av anodisering eller hÄrdanodisering. Det Àr ytbehandlingar som stÀrker delarnas korrosionsskydd och gör att de tÄl nötning bÀttre tack vare en tjockare och hÄrdare oxid.