RZ Pressmetall

Pressmetall

Inom RZ Gruppen är RZ Pressmetall helt specialiserade på varmsmidda komponenter i aluminium och mässing med hög precision. Vi har en mycket bred materialkunskap, egen värmebehandling och lång erfarenhet, och våra kunder finns bland annat inom försvars- och tillverkningsindustrin.

Varmsmidda ämnen är starka, har låg vikt – och till skillnad från gjutna delar har varmsmidda detaljer hög exakthet och är utan porositet. Varmsmide är en bearbetningsmetod där ett upphettat ämne i fast form pressas direkt till önskad design under stort tryck i en tvådelad form. Det är en effektiv materialanvändning och minimerar behovet av efterföljande skärande bearbetning. Med vår metod och med härdbara aluminiumlegeringar tar vi fram de bästa egenskaperna i materialen.

Varmsmidda delar i främst aluminium kan ges en dekorativ och slitstark finish med hjälp av anodisering eller hårdanodisering. Det är ytbehandlingar som stärker delarnas korrosionsskydd och gör att de tål nötning bättre tack vare en tjockare och hårdare oxid.