Om oss

RZ Gruppen Ă€r tolv mekaniska verkstĂ€der och ett sĂ€ljbolag i Norge med flera gemensamma kompetenser och dĂ€r var och en Ă€r specialiserad pĂ„ unika metoder och processer. Det ger oss en svĂ„rslagen flexibilitet som gör att vi alltid kan leverera vad ditt företag behöver. Som kund hos RZ behöver du dessutom bara en kontaktperson – Ă€ven nĂ€r uppdraget krĂ€ver att fler av vĂ„ra verkstĂ€der bidrar med sina kunskaper.

NĂ€r ditt företag har behov av tillverkning, sammansatta komponenter eller avancerade prototyper – dĂ„ har vi de snabba, effektiva och prisvĂ€rda lösningarna, oavsett om det gĂ€ller tillverkning av prototyper och frĂ„n smĂ„ upp till stora serier. Vi kombinerar RZ Gruppens breda kompetens inom de flesta omrĂ„den som skĂ€rande bearbetning, plĂ„t bearbetning, verktyg och fixturtillverkning och montering med vĂ„ra företags specialiseringar och flexibilitet. Alla företagen Ă€r kĂ€nda för kvalitet, hög kompetens och leveranssĂ€kerhet med erfarenhet sedan 60 Ă„r. Varje företag presenteras nĂ€rmare pĂ„ sidorna om vĂ„ra tjĂ€nster.

Legotillverkare & Systempartner

RZ Àr bÄde legotillverkare och en komplett systempartner med ett lÄngsiktigt och nÀra samarbete med dig som kund. Vi kan bland annat lagerhÄlla viktiga komponenter genom att tillverka en större serie vid ett tillfÀlle. Det gör att ditt företag slipper hÄlla och administrera ett eget lager och fÄr ökad framförhÄllning och flexibilitet. RZ utför dessutom alla former av montering och kan leverera helt fÀrdiga och förpackade artiklar.

I mer komplicerade uppdrag vill vi gÀrna vara med redan i konstruktionsstadiet. DÄ kan vi bidra med vÄr kompetens för att underlÀtta serietillverkningen av nya artiklar. Vi kan föreslÄ alternativa materialval och produktdesign som ger bÀttre flöde i produktionen och gör den mer kostnadseffektiv.

Partners som gör oss starkare

För att garantera förstklassig projektledning och adekvat teknisk kompetens inom varje omrÄde, har RZ lÄngsiktiga och givande samarbeten med nÄgra av de största teknikkonsulterna. Den absoluta merparten av produktionen görs i vÄra egna verkstÀder, men i vissa projekt har vi samarbetspartners för exempelvis ytbehandling, formsprutning och vacuumformning. Det gör att vi alltid kan Äta oss uppdrag frÄn konstruktion och prototyp till fullskalig serieproduktion.

Vi vill vÀxa och vidareutvecklas

RZ har ambitionen att expandera i lagom takt. TillvÀxten kommer att ske dels genom att vi ökar försÀljning och produktion, dels genom att förvÀrva befintliga företag som pÄ ett bra sÀtt kompletterar RZ Gruppens kompetens, erbjudande och den geografiska lokaliseringen.

Internationaliseringen

RZ tillverkar allt fler komponenter som exporteras för slutproduktion i andra delar av Europa. Samarbetet med Volvo 3P Àr ett exempel, dÀr vi bland annat levererar delar till Renaults lastvagnsfabrik i Lyon. Andra exempel Àr Markem Imaje dÀr vi levererar komponenter och fÀrdiga enheter till deras produktion och lager av etiketteringsmaskiner i Lyon, Hella KGaA i Tyskland och Mexico samt KSR i Tjeckien.

Uppförandekod

För att RZ Koncernen skall Ätnjuta ett högt anseende som ett ansvarstagande Företagsgrupp, mÄste gruppens arbeten konsekvent bygga sin affÀrsverksamhet pÄ integritet och enligt de lagar och regler som styr koncernens aktiviteter. AffÀrsframgÄngar beror pÄ ett förtroende som lÄngsiktigt byggts upp och mÄste upprÀtthÄllas hos kunder, medarbetare, myndigheter och allmÀnheten.

LÀs RZ-gruppens uppförandekod

IT sÀkerhetspolicy

För att minimera hot mot internetbrott, datavirus, hackerattacker och andra digitala hot, har RZ Gruppen skapat en intern grupp med varje bolags dataansvarig. Detta för att sÀkerstÀlla bolagens IT sÀkerhet samt för att snabbt kunna ÄtgÀrda problem och kalla in sÀkerhetsspecialist eller rÄdgivare vid eventuella hot eller intrÄng.

LÀs RZ Gruppens IT sÀkerhetspolicy