Ett helt affärsområde i papperskorgar

Riboverken tillverkar papperskorgar som klarar en tuff stadsmiljö med hårda sparkar, hundar och salta vindar. Vi har idag en hel modellserie av papperskorgar och kärl för skräp, olika storlekar, kärl för engångsgrillar, modulbyggt kärl för sortering direkt på gatan där kunden själv bestämmer antal fraktioner.

Tack vare effektiv produktion och egen försäljning har vi desutom mycket konkurenskraftiga priser. 

År 2009 fick vi uppdraget av Göteborgs stad att tillverka 1800 papperskorgar för leverans under tre år. Vi startade med att optimera design och att testa materialval, ytbehandling och konstruktion. De karaktäristiska papperskorgarna i grått och rött med Göteborgs stadsvapen är de kraftigaste och mest stryktåliga som finns på Svenska marknaden.

Färg och form som passar stadsmiljön

Produktutveckling pågår ständigt och vi ändrar utseende med logga , text, kulörer m.m utefter varje kunds önskemål. De kan ha askfat i locket alternativt separat askfat eller utvändiga returrör för aluminiumburkar och PET flaskor för att öka återvinningen.

För att minimera miljöpåverkan sker hela tillverkningen i Göteborg och ytbehandlingen görs på ett miljösäkrat sätt av vår underleverantör Provexa.

Renare parker, torg och hållplatser

Vi har kontakt med flera kommuner och verksamheter runt om i landet angående profilerade papperskorgar, öppet kärl för engångsgrillar som placeras i parker och på badplatser. Det har ökat återvinningen av aluminium med över 1 ton bara i Göteborgs kommun. Vi utökar ständigt vårt sortiment med kompletterande produkter för en renare miljö.