Samarbete under tre decennier

Kils Verkstad

Imaje Àr ett internationellt företag som tillverkar sofistikerade etiketteringsmaskiner för mÀrkning av vitt skilda produkter. RZ Gruppen levererar hundratals olika komponenter och delar till maskiner för mÀrkning av frÀmst ytteremballage, som tillverkas i Imajes anlÀggning i Göteborg.

En stor del av komponenterna Ă€r av plĂ„t och tillverkas av Riboverken, som Ă€r specialiserade pĂ„ plĂ„tbearbetningens alla processer och möjligheter – samt Ă€ven montering.

Ömsesidig förstĂ„else och förtroende

Imaje har höga krav pĂ„ kvalitet. VĂ„rt samarbete under nĂ€rmare tre decennier har gjort att vi har stort förtroende för varandra. De kĂ€nner till vĂ„r kapacitet och kompetens och vi kan deras produkter – och lever upp till deras krav under hela processen Ă€nda fram till leverans.

Prototyper och startserier

Produktutvecklingen har korta cykler och gÄr fort pÄ Imaje, som dÀrför behöver en sÀker leverantör av prototyper. Mycket tack vare det lÄnga samarbetet kan Riboverken snabbt och effektivt ta fram startserier pÄ fem till tio detaljer.

Omfattande kompetens och produktionsresurser

RZ Gruppen har mÄnga kompletterande specialistomrÄden som Imaje har stor nytta av. Det kan exempelvis handla om produktionshjÀlpmedel som hÄllare och fixturer. Dessa tillverkas ofta av RZ Finmekanik som Àr specialister pÄ konstruktion och tillverkning av komplicerade fixturer och verktyg samt prototyper för mindre produktionsserier. Stor del av personalen har unika kunskaper och hög specialisering inom bearbetning.

BÄde tillvekning och lagerhÄllning

En viktig del i RZ Gruppens roll som systempartner till Imaje Àr att vi Àven kan lagerhÄlla de delar och komponenter vi tillverkar. Det Àr en stor fördel för Imaje, som dÀrför alltid har tillgÄng till vÀsentliga komponenter i sin produktion. De sparar dessutom in startkostnader och minskar sina egna lagerkostnader.